Від: Admin
Розміщено: 2024-01-22

Презентація цифрової платформи ”Опліч”

Відбулась презентація цифрової платформи ”Опліч”.  Брифінг проходив у медіацентрі при Львівській обласній військовій адміністрації.

"Сьогодні відкриваємо новий етап розвитку нашого проєкту - цифрову платформу "Опліч". Цей інноваційний інструмент призначений для підтримки бізнесу та внутрішньо переміщених осіб. У минулому році , завдяки конкурсу, що проводився у межах Проєкту Міжнародної організації праці, ми надали 25 грантів на загальну суму 10 мільйонів гривень. Це була величезна підтримка для релокованого і місцевого бізнесів"- сказала Любов Максимович, голова ГО Центр "Жіночі перспективи" 

За  період  повномасштабного вторгнення 237 підприємств вдалося перемістити на Львівщину в межах державної програми. Найбільше релокувалось підприємств з Київської, Харківської, Донецької областей. Переміщені підприємства створили  біля 5 тисяч робочих місць. Це мало позитивний вплив на регіональний ринок праці.

"Однією з головних переваг цифрової платформи є унікальність та інтеграція усієї корисної інформації. Цей дієвий інструмент нам вдалося реалізувати завдяки співпраці з нашими партнерами"- зазначив Орест Гринів, заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Львівська обласна державна адміністрація 

Можливості цифрової платформи продемонстрував присутнім журналістам ІТ- розробник Ростислав Малинич. Відтепер підприємцям не треба витрачати час на зайвий пошук! Вперше інформація необхідна для розвитку та масштабування бізнесу зібрана  в одному місці:

  • про доступні інвестиційні об’єкти у Львівській області
  • діючі програми, гранти для підтримки бізнесу
  • підтримку щодо релокації підприємств
  • пропозицій для кооперації, менторську підтримку
  • перекваліфікацію працівників вакансії, тощо

Внутрішньо переміщеним особам цифрова платформа “ОПЛІЧ” допоможе здійснити  інтеграцію та успішну адаптацію на Львівщині. Кожен охочий знайде для себе корисні повідомлення:

  • інформацію щодо пошуку житла у Львівській області
  • навчальні курси та програми для розвитку своїх навичок
  • короткотермінові курси перекваліфікації
  • актуальні вакансії на підприємствах, установах, організаціях
  • інформацію про центри психолого - юридичної підтримки у Львівській області'

Адмініструвати цифрову платформу буде департамент економічної політики ЛОВА.  Наповнювати, оновлювати і давати зворотній зв'язок.

Приєднуйтесь до цифрової платформи "ОПЛІЧ"!

www.cp-oplich.com

Виконавчий партнер Проєкту ГО "Центр "Жіночі перспективи"

В межах Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії

Назад