Міжнародний фонд досліджень освітньої політики
Від: Admin
Розміщено: 2021-03-02

Лист-відгук за розробку проєкту регіонального розвитку "Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників"

Голові Львівської обласної державної адміністрації

пану Козицькому М.3.

Вельмишановний Максиме Зіновійовичу!

Міжнародний благодійний Фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» є науково-експертною структурою, яка здійснює освітню, дослідницьку, консультативну, перекладацьку та видавничу діяльність в сфері вищої освіти і науки в східноєвропейському регіоні впродовж останніх двадцяти років. Тому наше особливе зацікавлення викликають проекти, які мають як вагомий науковий компонент, так і реальну практичну значущість. Саме до таких можна віднести проект регіонального розвитку «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників ВНЗ і ПТНЗ прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення», який було презентовано 9 лютого 2021р. на організованій нашим фондом, Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України та Громадською організацією «Інноваційний університет» програмі підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників України.

Дозвольте висловити свою повагу та вдячність за Вашу підтримку цієї надзвичайно корисної ініціативи. Всім учасникам нашого заходу, в якому взяли участь представники університетів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Сум, Запоріжжя, Тернополя, Івано-Франківська, Луцька і низки інших міст України, було дуже повчальним спостерігати як ініціатива викладачів та науковців Вашого регіону знайшла розуміння та реальну допомогу з боку обласної влади, регіональної академічної та професійної спільнот, широкого кола роботодавців та громадськості.

В центрі уваги презентації постало обговорення методології проведення подібних моніторингових досліджень, проблем збору необхідної інформації та побудови інформаційно-аналітичної бази для її обробки та інтерпретації, створення WЕВ­ порталу «Індикатори якості та ефективності професійної і вищої освіти Львівщини» як платформи для підготовки та прийняття відповідних управлінських рішень, підготовки аналітичного звіту про реалізацію інтелектуального потенціалу випускників ВНЗ та ПТНЗ Львівщини. Важливо підкреслити, що автори проекту доклали значних зусиль, аби здійснити не лише ґрунтовний аналіз ситуації, виявити тенденції подальшого розвитку при різних комбінаціях політичних та економічних рішень, але й розробити та запропонувати рекомендації органам виконавчої влади у Львівській області щодо удосконалення системи стратегічного планування потреб економіки регіону у фахівцях і кваліфікованих робітниках, методичні рекомендації Міністерству освіти і науки України щодо створення інтегрованої бази даних про ефективність вищої і професійної освіти у регіонах України.

Актуальність та висока якість цього піонерного в масштабах України дослідження, можливість широкого використання запропонованих варіантів рішень, привели до усвідомлення учасниками презентації модельного характеру та доцільності проведення подібного моніторингу в інших територіях нашої країни. Учасники дослідницької команди проекту, яка об'єднала представників Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, провідних наукових інститутів та комп'ютерних фірм були дуже відкриті, радо ділилися технологією та методикою своєї роботи, відверто відповіли на численні запитання присутніх.

Дозвольте висловити впевненість, що амбітні цілі згаданого проекту, цілеспрямована та добре організована робота його виконавців, вагома підтримка з боку регіональної влади породжують надію на формування нового, значно більш науково і соціально обґрунтованого підходу до формування регіонального та комунального замовлення, досягнення стійких та довготривалих результатів цього перспективного починання.

Віримо, що підтримані Вами зусилля з реалізації вищезгаданого проекту, його наступна апробація та використання пропонованих ним рекомендацій дадуть відчутний ефект не лише для розвитку Львівського регіону, але й прислужаться в практиці вищої та професійно-технічної освіти всієї нашої країни.

 

З щирою повагою, Президент

Т.Фініков

 

Оригінал листа подано нижче:

Лист від Тараса Фінікова до Максима Козицького сторінка 1

Лист від Тараса Фінікова до Максима Козицького сторінка 2

Назад